lostinyouth

SOLO tips

Publicerad 2011-05-30 17:25:17 i Vardagligt

Igår köpte jag tidningen Solo och i den stod det en massa bra tips så jag tänkte dela med mig av några :)
  • Borsta inte efter juicen. När du precis druckit eller ätit något med mycket syra, som juice, frukt eller vin, är tändernas emalj lite porös, så risken finns att du skadar den allvarligt. Ta det lugnt med tandborstningen efter frukosten alltså.
  • Sluta med lightläsken! Vi vet att du älskar den, men det är faktiskt inte bra för dig. Lightbubblets sötningsmedel är enligt flera studier beroendeframkallande. Andra tråkigt forskningsresultat rörande lightläsk gör gällande att dina njurar skadas. Forskare vid Harvard har nämligen upptäckt att njurarna hos kvinnor som konsumerar många lightprodukter jobbar 30% sämre än hos dem som inte gör det.
  • Hej då PMS-monster! Vågar dina vänner inte vistas i samma rum som du strax innan du ska få mens? Inte okej! Testa magnesium och vitamin B6-tillskott!
  • Le när du är ledsen. Och speciellt när du egentligen inte känner för det, för det är då du behöver det som mest. Teorin är att när du ler, hjärnan registrerar leendet och tänker "Hoppsan, jag är visst glad" - och så blir du gladare. Om du ser ledsen ut aktiverar du de musklerna istället och hjärnan tror alltså att du är ledsen. Forskarna är inte helt säkra på hur det fungerar, men SOLO tänker att det är bäst att le lite extra. Det kan ju inte skada iaf.
  • Dra ner persiennerna. När du ska sova alltså. Det är viktigt att rummet är helt nedsläckt, alltså inget teveflimmer, inget gatlampssken och ingen laptop som står och blinkar. Och om du blir kissnödig mitt i natten och behöver gå på toa så tänd inte lampan. Minsta ljus stör melatoninproduktionen i hjärnan, vilket får din hjärna att tro att det är dags att vakna.
  • Lindra baksmällan. Du mår som en råtta och vill helst äta flottiga hamburgare till frukost, vi vet. Men om du äter sparris istället så kan den få dig att må bättre snabbare eftersom den hjälper levern på traven. Värt att testa eller hur?
Detta var bara lite av det som stod, kan skriva dit mer om ni tyckte det var värt att läsa ^

Italien

Publicerad 2011-05-30 16:51:27 i Vardagligt

Förra veckan var då hela klassen iväg på en studieresa till Italien, det var grymt kul och jätte härligt väder iaf på förmiddan för det börja jämt regna på eftermiddan haha. Vi kom dit vid 3 på måndan efter att flyget blivit försenat. Och usch va dåligt jag mådde! Jag var fortfarande förkyld så hade ont i bihålorna, hade knappt ätit nåt på hela dan så blodsockret var på 0, det var sjukt kvavt, ont i huvet på följd av det. Men efter lite mat så blev det bättre :) Och på kvällen gick vi och utforska campingen, hitta några och snacka med också vilket var trevligt.
På tisdagen åkte vi in till Rom där vi bl a besökte Colosseum, Fontana di Trevi och spanska trappan.
På onsdan så åkte vi till Sos barnbyar och lämna kläder, vidare till Vatikanen där det var tänkt att vi skulle gå in i St Peters kyrkan men kön var typ 100 m lång så vi strunta it ^^ Sen blev det lite shopping och nästan alla köpte tshirtar där det stod I love Rome på haha. Sen på kvällen gick några av oss ut och dansa vilket var mkt kul :)
På torsdan skulle vi egentligen besöka en nunna men de blev framskjutet så vi fick ligga vid poolen typ hela dan, vilket resultera i att alla blev friterade hahah. Ingen använde solkräm heller vilket kanske inte var väldans smart ;) Så ont på axlarna har man nu! hehe.
När fredagen kom så begav vi oss tidigt på morgonen till flygplatsen för att nån timme senare få veta att planet var försenat typ 2 timmar (igen!), dock kunde man leva med det, men sen kom nästa roliga nyhet, flyget var försenat till kl.8 på kvällen. Fyy vad arg man blev! Sen visste man inte heller om det var askmolnet lr nåt annat och om det var askmolnet kunde vi ju få sitta där i dagar. Som tur var var det bara bombhot i Pisa haha så vi kom äntligen iväg ;)
Här kommer lite bilder, finns en del ute på Fb också. Klicka för större bild.

Italien baby!

Publicerad 2011-05-22 11:40:53 i Vardagligt

Imorgonbitti åker jag och klassen till Italien :D Ska bli så sjukt kul! Så detta är lite av ett "hej då inlägg"  eftersom typ resten av dagen kommer gå åt till att planera och packa ;) hehe kommer hem iaf på fredag med massa bilder och förhoppningsvis en liten bränna ^^
Så hade hade! Pöss

Studentpresent

Publicerad 2011-05-19 09:27:23 i Vardagligt

Detta är lite vad jag önskar mig i studentpresent ;D
Samsung Galaxy s2 tror jag kommer bli en mkt värdig efterföljare till min krassliga Sony Ericsson
Lite flytta hemifrån grejer :)
Pengar är ju aldrig fel ;)

Mirror, mirror on the wall

Publicerad 2011-05-18 16:14:42 i Vardagligt

Hopp, då har man blivit sjuk, igeen.. orkar inte!! Måste det komma nu när man ska till Italien nästa vecka? Jippi och vara genomförkyld i 30 graders värme (y) Men men , får la dricka mängder med te och knapra på halstabletter :)
Och sen, kan alla bara sluta tjata om att jorden ska gå under på lördag? Bara trams. Inget har hänt förut så inget lär hända nu heller, okej. Stör mig på att alla måste hålla på och ta reda på när jorden ska gå under -.- Varför inte bara låta det va? Ajja, nu ska jag krypa under täcket ;) Puss!

Shopping #2

Publicerad 2011-05-14 19:14:37 i Vardagligt

Idag åkte jag in till stan igen hehe :) Kom hem med lite saker denna gång också, ett par skor, turkost nagellack och en t-shirt. Är mkt nöjd men ska nog ha ett litet köpstopp nu haha, älskar hur affärerna exploderar av olika färger :D Så mys ^^
Just ja, har varit riktigt duktig och rensat i min garderob. Behövdes vill jag lova! Fick typ inte plats med allt haha men nu är det rymligt och väntar på att nya kläder ska flytta in ;D
Från Monki, står Maybe Not på baksidan ;)
Funderar på att ha dessa på studenten, från Skopunkten :)

Shoppa!

Publicerad 2011-05-09 21:33:24 i Vardagligt

Idag åkte Vanilla och jag in till stora staden för att bränna upp lite pengar ;) Och det gjorde vi verkligen! haha det jag kom hem med var:
  • Mascara
  • Värmeskyddande spray
  • Sandaler
  • Solglasögon (äntligen!!)
  • Tofsar
Är väldans nöjd ;D Ska ju dit på lördag också så kommer nog hem med lite då med (A) haha det var iaf en helmysig och skojig eftermiddag med min björnvän :)
Nu försöker man ladda inför Muntliga Nationella imorrn, hoppas hoppas hoppas det går bra! Hatar verkligen att prata inför folk, men ja, får försöka ta det lugnt ^

Bio!

Publicerad 2011-05-07 11:37:01 i Vardagligt

Igår körde Hanna, Sandra, Maria, Sanna och jag in till stan för att åka på Drive in bio :) De visade I rymden finns inga känslor, älskar den!! haha mkt mys var det fast vi missa att man tydligen kunde ställa in radion så att man hörde, hahah vi satt halva filmen men fönstret öppet, frysande och hörde typ inget (y) Tur att man träffa Elvira som gav oss den värdefulla kunskapen ;) Men trevligt var det iaf!
Så himla söt ;D haha

Plugg, plugg, plugg

Publicerad 2011-05-06 14:50:31 i Vardagligt

Jag är så taggad på att plugga asså! Noooooooot!! Åh, blir så himla trött på det! Är så pluggtrött så det finns inte, och då är jag ju så smart så jag skjuter upp allt så jag får en hel drös att göra på en gång. Just nu känns det lite som så, uusch! Vart får man motivation att göra färdigt allt? Hur gör alla ni människor??
Får snart ett psykiskt sammanbrott haha, kommer sitta snart i timmar och gunga. Naae, men om man ska försöka sig på den oförstårliga idrottsuppgiften då? IG here I come!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela