lostinyouth

SOLO tips

Publicerad 2011-05-30 17:25:17 i Vardagligt

Igår köpte jag tidningen Solo och i den stod det en massa bra tips så jag tänkte dela med mig av några :)
  • Borsta inte efter juicen. När du precis druckit eller ätit något med mycket syra, som juice, frukt eller vin, är tändernas emalj lite porös, så risken finns att du skadar den allvarligt. Ta det lugnt med tandborstningen efter frukosten alltså.
  • Sluta med lightläsken! Vi vet att du älskar den, men det är faktiskt inte bra för dig. Lightbubblets sötningsmedel är enligt flera studier beroendeframkallande. Andra tråkigt forskningsresultat rörande lightläsk gör gällande att dina njurar skadas. Forskare vid Harvard har nämligen upptäckt att njurarna hos kvinnor som konsumerar många lightprodukter jobbar 30% sämre än hos dem som inte gör det.
  • Hej då PMS-monster! Vågar dina vänner inte vistas i samma rum som du strax innan du ska få mens? Inte okej! Testa magnesium och vitamin B6-tillskott!
  • Le när du är ledsen. Och speciellt när du egentligen inte känner för det, för det är då du behöver det som mest. Teorin är att när du ler, hjärnan registrerar leendet och tänker "Hoppsan, jag är visst glad" - och så blir du gladare. Om du ser ledsen ut aktiverar du de musklerna istället och hjärnan tror alltså att du är ledsen. Forskarna är inte helt säkra på hur det fungerar, men SOLO tänker att det är bäst att le lite extra. Det kan ju inte skada iaf.
  • Dra ner persiennerna. När du ska sova alltså. Det är viktigt att rummet är helt nedsläckt, alltså inget teveflimmer, inget gatlampssken och ingen laptop som står och blinkar. Och om du blir kissnödig mitt i natten och behöver gå på toa så tänd inte lampan. Minsta ljus stör melatoninproduktionen i hjärnan, vilket får din hjärna att tro att det är dags att vakna.
  • Lindra baksmällan. Du mår som en råtta och vill helst äta flottiga hamburgare till frukost, vi vet. Men om du äter sparris istället så kan den få dig att må bättre snabbare eftersom den hjälper levern på traven. Värt att testa eller hur?
Detta var bara lite av det som stod, kan skriva dit mer om ni tyckte det var värt att läsa ^

Kommentarer

Postat av: Cecilia

Publicerad 2011-05-30 20:50:13

Ooh! intressant^^

Postat av: vanillaaaaaa

Publicerad 2011-05-30 22:07:08

hmmm vet vilken jag ska pröva iaf ;) hahahahaha sparris you say

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela